tisdag 20 november 2018

Att inte få tycka och tänka som man vill...

Märkligt att jag som egen individ inte får tycka och tänka som JAG själv vill. Herre jisses säger jag bara. Mer än att den här tavlan jag har hängandes i min hall är så klockren för minst 1 person, eller en hel del. Texten har jag själv skrivit. "Svårt att förklara för någon att man är kroniskt sjuk för en som är kroniskt dum i huvudet". Och ibland så undrar jag hur dessa personer tänker om dom nu har något innanför pannskalet så att säga. 
Jag får inte bli arg, heligt jävla förbannad etc. Jag är 53 år och har papper på att jag har en obotlig sjukdom vilket inte en person tror på. Och jag vet inte varför den här personen skäms för mig, jag har inte gjort något så vederbörande ska behöva göra det. Mer än att blogga och hålla mig till sanningen vilket inte den personen kan ta till sig. Och för vem den personen skäms för mig vet jag inte heller vem det skulle vara. Men har man den tron om sig själv att jag är bäst, vet mer än andra, kan allt. Det är sådana här personer som jag kallar att dom är förmer än alla andra. Istället för att ta tag i sina egna problem så lägger vi hela skulden på Marianne. Personen i fråga skulle ALDRIG någonsin erkänna att den har fel eller be om ursäkt. 
Jag får inte sätta mina egna gränser när jag säger STOPP.
Varför skulle jag inte få bli arg som vem som helst? Jag får inte in det i min skalle hur mycket än jag försöker. 
Och det här är precis vad jag gör idag, det är INGEN som äger mig och bestämmer över mig. 
Sen att påstå att jag är rent ut sagt är elak och oförskämd bara för jag talade om för den här personen att jag är heligt förbannad, Sen att jag flippar ur fullständigt???
Varför är det bara 2 personer i hela världen som är livrädd för mig, de är skrattretande. Den här personen har förstört mitt liv för all framtid i och med att den personen är en del av varför jag har fått min sjukdom. Jag hade skrivit ett personligt brev till vederbörande, och tänker inte öppna brevet och läsa vad jag hade skrivit, för personen orkar inte med mig längre.
Men egentligen är det jag som skäms för hur vederbörande har gjort mot mig i snart 2 års tid, men att erkänna det är så svårt. Har man lovat en sak så ska man fan i mig hålla det också.
Sånt här kan göra mig riktigt skogstokig, men att lyssna på hörsägen som INTE är någon sanning tror personen i fråga bättre på. För när sanningen gör för ont hos personen i fråga själv. Påstår att det är ALLTID mitt fel. Men en sak som personen och jag hade bestämt, men hon förvarnade mig att hon höll på att bli lite förkyld. Och bestämma en tid för jag frågade vilken tid personen menade när man säger eftermiddagen, och hur svårt kan det vara och öppna munnen och säga ett klockslag? Istället för att vela och säga när jag skriver och frågar. 2,3,4,5?
Men 1 timme och tio minuter så avbokar personen det vi hade bestämt, de är framförhållning det. Men sen så säger personen att jag skulle avboka när det var  den vederbörande valde 2 datum, men den första tiden så var jag upptagen hela lördagen så vi skulle ha träffats i söndags.
Så jag tycker inte att det är jag som ska avboka när man är såååå otroligt förkyld!!!
Sånt borde man veta lite tidigare än lite mer än timme innan vi hade bestämt träff. Men det har ALLTID varit vederbörande som ska ha rätt i allt. Men energislukare avstår jag ifrån.
Jag måste tänka på min egen hälsa i första hand, men denna gång hade jag inte brytt mig föga om en liten löjlig förkylning för jag tyckte det hade varit värt att träffa vederbörande. 
Men det är 2 personer som läst brevet jag skrev och undrade hur personen tänker i och med att personen vill få det till att allt är MITT FEL. En skakade bara på huvudet och undrade vilken del av hjärnan som saknas när man inte har den empatin utav det jag skrev  brevet. Förmodligen hela svarade jag. Det här med att JAG HAR RÄTT har alltid varit dennes motto i livet så länge jag känt vederbörande. Det enda ord jag kommer på nu för tillfället är att personen är patetisk, egotrippad och en stor fet bluff . Men som man känner sig själv känner man andra...
Så jag undrar när folk ska sluta hacka på mig jämt och ständigt? Har dom inget eget liv eller vad är det frågan om? 
Det är så mycket jag skulle kunna berätta om den här personen, men fortfarande så har jag ett ess i rockärmen. 
Men jag avslutar här och nu...på återseende när jag inte är så heligt förbannad...

4 kommentarer:

Unknown sa...

Klart man ska få tycka och tänka som man vill. Det finns alltid någon där ute som ska lägga sig i om saker och ting. Men man får försöka se över det! Kram

Kamilla sa...

Alla har alltid sin egen rätt super viktigt att tänka på. Sedan ska man kanske tänka sig för när man säger något så man inte kränker eller sårar någon obefogat.

Amanda Kanterfors sa...

Så tråkigt att din far gick bort i så unga år och precis som du säger kommer saknaden finnas kvar, tror nog allt han tyckte de var kul att farmor hämtade honom :)

Fröken Pysseltanten sa...

Har läst ditt svar om och om igen, men efter att ha läst din kommentar angående detta inlägg, hur vet du vad jag gjorde på lördagen och att min far gick bort i så unga år? Du är inte den du utger dig i fråga med fejkat namn, och det står ingenting vad jag skulle vara upptagen med på lördagen och jag valde andra förslaget på söndagen när den här personen och jag skulle träffats. Så fult att inte våga stå för vem man egentligen är. Förr eller senare kommer jag på en lögnare 😳🤮. Så du tillhör den kategorin som har något att dölja och inte har rent mjöl i påsen. Din kommentar har ingenting med detta inlägg att göra. Ta dig en funderare och då menar jag en riktig funderare på hur jag kan veta det här. Du vet inte vem eller jag är, men jag vet det jag ser. Sug på den sura karamellen ett tag till. Och jag har redan listat ut vem du är, ibland trillar inte poletten ner så fort, men när jag vet så ser jag att allt hänger ihop. Tänk, tänk och återigen tänk vad jag vet mycket som jag inte skriver rakt ut i bloggen. Jag är inte dum för att min sjukdom sitter i de Basala Ganglierna, så har jag fortfarande mitt förnuft kvar.

Jag är fly förbannad

Märkligt att jag inte kan sova 🛏 och jag vet att JAG har fått rätt ännu en gång till. Tyvärr så äger jag inte mig själv längre och jag undr...