fredag 15 december 2023

WEF Lundin-Wallenberg


 

WEF - Lundin-Wallenberg 


Lundinfamiljen grundade WEF, Lundins kopplingar till Wallenberg är inte obetydliga.


Eva Lundin kom från industrifamiljen Wehtje. Hennes far Walter Wehtje var mellan 1940 och 1957 vd för Atlas Diesel, som senare blev Atlas Copco. Han var också styrelsemedlem i Stockholms Enskilda bank.

Eva Lundin var moster till Marcus ”Husky” Wallenberg, som bland annat är ordförande för SEB och och en av Wallenbergfamiljens främsta företrädare i det svenska näringslivet.  Eva Lundin var syster till Marcus Wallenbergs mamma Olga. 


Adolf Lundin var son till kemisten Harry Lundin och bror till chefen för KSI, Bertil Lundin.[2] Hans mor Maria Lundin, född von Wagner, föddes i en tyskspråkig familj i Odessa. Hans morbror Willy von Wagner stupade 1943 för Tysklands räkning under ockupationen av Norge.[3] Han var gift med Eva Lundin, född Wehtje, som tillhörde familjen som kontrollerade Skånska Cement; hennes syster var gift med Marc Wallenberg. Lundin var far till Ian H. Lundin och Lukas H. Lundin.


I slutet av 1950 letade han förgäves olja i Colombia åt Shell. Genom sin svärfar Walter Wehtje fick han i början av 1960-talet jobb på Ax:son Johnson-ägda Nynäs Petroleum.


Kritik mot Lundins verksamhet


År 1984 uppmärksammade svenska medier att Lundin trots den pågående FN-bojkotten mot apartheidregimen i Sydafrika bröt guld i landet. "Jag förstår inte det svenska raseriet mot detta vackra land" löd Lundins kommentar.[6] 1996 gick Lundin som huvudägare i företaget Tenke Mining in i det krigsdrabbade Kongo-Kinshasa. FN svartlistade företaget som de menade "plundrade landet på dess naturtillgångar" och anklagade Sveriges regering för att "vara medbrottsling om åtgärder inte vidtas".[7] "Det finns så mycket olja och att landet fungerar och alla luktar fred",[7] yttrade Lundin i samband med att han valt att inte sälja sitt företags sista kvarvarande oljekoncession i inbördeskrigets Sudan. Hans företag hade tidigare hårt kritiserats för att göra affärer med diktaturregimen i Khartoum som man menade förvärrade konflikten, bland annat genom att byar brändes ner och invånarna fördrevs för att bereda plats åt en väg.[8][9]


Wallenbergs roll i WEF via marionettpolitiker 


Magdalena Andersson är gift med Rickard Friberg som sitter med en Wallenbergsproffesur. Magda satt i WEF, IMF och företräder inget annat än en korrupt politikerkuliss.......


Så den som tror att Klaus Schwabb kontrollerar någonting i #WEF World Economic Forum misstar sig! 


#WorldEconomicForum #Wallenberg #Lundin #deepstate

Inga kommentarer:

Sakta så sjunker det in…