måndag 26 juni 2023

Får se hur dumma svenskarna är nu

 

I slutet av maj svartlistades chokladtillverkaren Marabous ägarföretag Mondelez International av Ukrainas nationella myndighet för förebyggande av korruption, med anledning av att bolaget fortfarande verkar i Ryssland och betalar skatt där. 

Detta ledde i sin tur till att produkter från Marabou har bojkottats av myndigheter som Försvarsmakten, företag som SJ och ett stort antal svenska privatpersoner.

Alla som vill vara konsekventa måste även undvika bilar, aktier, sponsoravtal och annan koppling till Volvo Cars. För som Cornucopia var först med att skriva på svenska, så satte samma Ukrainska myndighet mot korruption denna vecka även upp företagets majoritetsägare Geely på samma svartlista.

Situationen blir särskilt prekär i Göteborg, där Volvo Cars som bekant har såväl sitt globala huvudkontor samt de produktionsanläggningar som ombesörjer att företaget är Sveriges största privata arbetsgivare. Dessutom meddeladeelbiltstillverkaren Polestar nyligen att man ska etablera sitt framtida globala huvudkontor och designcenter vid Frihamnen i Göteborg.

Inga kommentarer:

Har egentligen aldrig gillat att titta på skiten som är

  Det finns trevligare saker att göra