måndag 26 juni 2023

Regeringens viktigaste uppgift

 

I dag meddelade den svenska regeringen att man skänker ännu mer av skattebetalarnas pengar till Ukraina, närmare bestämt ytterligare 380 miljoner kronor i vad som kallas för ett ”humanitärt sommarpaket” utan kontroll på var pengarna hamnar.

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) deklarerade dessutom under en pressträff att det är regeringens viktigaste uppgift att stödja Ukraina, vilket man kommer göra så länge det krävs.

Fascinerande att vår regering stoltserar med att de ser som sin viktigaste uppgift att bistå ett annat land såväl ekonomiskt som säkerhetsmässigt samtidigt som det egna landet är på väg käpprätt åt helvete. 

Oroar du dig över att gängkriminaliteten tagit över gator och torg? Törs du inte gå ut längre av rädsla för att hamna i en skottlossning, bli rånad, misshandlad eller våldtagen? Har du inte råd med hyran/elräkningen/tanka bilen? Räcker pengarna knappt till att handla mat? Är ditt barns skola i fritt fall med lärarbrist, för stora barngrupper och för få resurser när svångrememmen dras åt? Är vården undermålig och lider av personalbrist samt tyngs ned av ekonomiska sparpaket? Är äldreomsorgen under all kritik? Svårt att hitta plats inom barnomsorgen där de har tid att se ditt barn? Oroas du av tanken på att allt fler företag går i konkurs och arbetslösheten ökar? Ser du med fasa på hur Sverige fortsätter ta in lika många asylsökande som tidigare som ska försörjas av de få som jobbar samtidigt som resurserna inte ens räcker till det egna folket?

Misströsta inte – pengarna som behövs i ditt land går till att hålla igång kriget och lidandet i Ukraina, till den siste ukrainaren. Handhjärta på det och tack alla riksdagspartier för att ni prioriterar rätt!👍

#followthemoney

#prioriteringar

https://samnytt.se/regeringen-ukraina-ar-var-viktigaste-uppgift-skanker-380-miljoner/

Inga kommentarer:

Eskalerat till bristningsgränsen