Svensk husmanskost ur ett nytt perspektiv
Många tycks ignorera det faktum att svenskt matarv vanligtvis sidplaceras/ignoreras till förmån för mat inspirerad av andra kulturer, framför allt och speciellt mat som sprids och främjas av isIam (stulna recept från vem/var det än förföljde och mördade).
Idag verkar det som att många inte vet vad som är äkta svensk mat eller inte.
Många springer till alla typer av pizzerior och kebabställen, hypar på den icke-svenska mathypen och ger glatt och frvilligt bort hårt förvärvade pengar för att (indirekt) stödja vem vet vad för organisationer/grupper/antihumana aktioner.
Vi måste inse att isIam ser det som att genom att främja ‘sin” mat – särskilt den grymma ”halal-slaktade” – är ett annat sätt för ideologin att dominera ett land och känna sin omotprotesterade närvaro i ett land, och det är också ett enormt attraktionsverktyg.
Även genom mat – antingen man gillar den/köper den och många gånger blir bekant med säljarna/tillagarna (som promotar sin ideologi), så drar ideologin in fler och fler i sitt nät.
Förutom att pizza och kebab etc. är ohälsosam kost, hjälper den också till med sidoplaceringen av äkta svensk mat.
Så trött på matprogram som favoriserar utländska recept, utländska kockar, utländska inspirationer och diverse ”nya” märken i butikerna som promotar icke-svenskhet.
Även om det ju är trevligt och välkommet med vissa influenser (franska, japanska, italienska, grekiska etc) måste vi respektera, lyfta fram och främja de svenska mattraditionerna för att kunna hålla kvar det genuina Sverige med alla sina egna traditioner, även i frågor om mat.
Så, vad är äkta svensk mat?
Dela gärna bilder (kanske egenlagat), recept och vad du än känner uppvisar det svenska matarvet.
Yacouba Mardini
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar