fredag 30 augusti 2024

Vad du inte vet om…

 𝙆𝙤𝙡𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙤𝙡 


..blir obra om du får i dig för lite av det!


Hypotesen att kolesterol är farligt har varit seglivad eftersom den har gagnat kommersiella och politiska intressen, bl.a. storförsäljningen av statiner. Sanningen är att kolesterol är en av de mest grundläggande substanser i kroppen som vi inte kan leva utan. Miljontals celler producerar kolesterol hela tiden under våra liv. Cellväggens struktur består till stor del av fett och kolesterol. Bägge behövs för att reparera skador i kroppen. Hjärnan är speciellt rik på kolesterol, 25% av kroppens kolesterol tas till hjärnan och behövs för att kunna utföra olika funktioner. Så även vårt nervsystem.


Ingen förnekar att åderförkalkning existerar, men inflammation, snarare än kolesterol förorsakar förkalkningen på kärlväggarna. Åderförkalkning uppstår när kroppen inte lyckas läka skadan och inflammationen inte upphör. Vad detta beror på har delvis att göra med livsstil och en diet som består av alltför många raffinerade matprodukter och oljor (se föregående inlägg).


Enligt Socialstyrelsen och Livsmedelsverket ska vi byta ut mättat fett till omättat fett. Vi ska övergå till mjukt fett, dvs. inte äta smör som ju är en naturprodukt, utan snarare, Flora, Milda, Becel, Lätta och rinnande margarin. Alla dessa produkter är hårt raffinerade och upphettade i den industriella framställningen och är baserade på fleromättade vegetabiliska oljor och ett antal kemikalier. Socialstyrelsens och Livsmedelsverkets kostråd hjälper inte mot degenerativa sjukdomar. Tvärtom skapar de allvarliga hälsoproblem och istället ökat frekvensen av bl.a. hjärt-kärlsjukdomar, fetma, cancer och diabetes.


En stor amerikansk forskningstudie visade redan 1995 att försökspersoner som åt mindre animaliskt fett och lågkolesteroldiet, hade högre kolesterol i blodet. Anledningen var att när vi äter mindre kolesterol producerar kroppen mer kolesterol. Varför? Därför att kroppen inte kan vara utan kolesterol. Det skyddar oss från infektioner och brist ökar dödsrisken, speciellt hos äldre människor. Att just äldre människor faktiskt lever längre om de har högt snarare än lågt kolesterol, visar andra forskningsstudier.


Australisk dokumentär om mättat fett och kolesterol: youtube.com/watch?v=1pfGTB…


Inga kommentarer:

Usla sanning