fredag 20 september 2024

Hur faran försvann lika fort som den kom

 2022 var den ganska ovanliga sjukdomen apkoppor/Monkeypox ett av de stora samtalsämnena eftersom den börjat spridas, i huvudsak via sexuell kontakt som främst omfattade män som har sex med män. Sjukdomen som gav milda symtom och orsakade få dödsfall blev inte den skräckmagnet man hoppats på, varför ämnet dog ut bara så där.

2024 kom det åter på tapeten, nu under namnet Mpox för att inte kränka någon och som av en händelse blev Sverige första landet utanför Afrika med ett bekräftat fall av den smittsamma sjukdomen som var tänkt att ta över efter covidhysterin, varför massmedia skrev spaltmeter om hur farligt det var med tydlig inbakad skrämselretorik där WHO varnade för att det skulle klassificeras som "ett internationellt nödläge", FHM gick ut med rekommendationer till allmänheten, den svenska regeringen blixtinkallade en krisgrupp, det varnades för att det kunde smitta via luften, barn pekades ut som mer utsatta än andra och det fanns givetvis ett vaccin på väg att rullas ut. 

Sedan blev det tyst igen och varken svensk massmedia, ministrar eller myndigheter har sagt något värt att rapportera på en månad.

Märkligt hur ett så "farligt" virus kan gå från "hälsonödsituation" till att bli obetydligt på kort tid, vilket borde få fler att haja till över hur vi återkommande duperas av etablissemanget för att gynna olika intressen i Big Pharma, Big Tech, krigsindustrin och klimatlobbyister för att nämna några. Räkna med att det kommer dyka upp i ny form, farligare än någonsin. Det är dags för folket att vakna upp nu…. 



Inga kommentarer:

Hur faran försvann lika fort som den kom

  2022 var den ganska ovanliga sjukdomen apkoppor/Monkeypox ett av de stora samtalsämnena eftersom den börjat spridas, i huvudsak via sexuel...