torsdag 22 juni 2023

Klart att EU-länderna ställer upp med ytterligare 50 miljarder dollar till Ukraina

I samband med en konferens om återuppbyggnaden av Ukraina lät Storbritanniens utrikesminister James Cleverly meddela att över 700 miljarder kronor utlovats i finansiellt stöd.

Merparten av pengarna som utlovats är ett hjälppaket från EU värt 50 miljarder dollar, medan USA lovar att ge 1,3 miljarder dollar.

Så utöver alla miljarder som EU-länderna redan bidragit med i form av såväl finansiellt stöd som vapenstöd, där ingen vet var alla pengar tar vägen, ska vi nu trolla fram ytterligare 50 miljarder dollar för att blidka beslutsfattarna i Bryssel. Var pengarna ska tas ifrån förtäljer inte historien, men det är ingen hemlighet att majoriteten av EU-länderna redan har stora ekonomiska problem som drabbat både medborgarna och industrin hårt, vilket bland annat grundar sig i EU:s ogenomtänkta sanktioner mot Ryssland som slagit tillbaka på oss själva.

Så utöver alla miljarder som EU-länderna redan bidragit med till Ukraina i form av såväl finansiellt stöd som vapenstöd, 

Ska Ursula von der Leyen låta sedelpressen gå varm igen, eller vi kanske kan göra som USA och höja skuldtaket?! 🤨 

Först tömmer man EU på kapital och vapen, sedan ska vi betala uppbyggnaden av Ukraina samtidigt som vi själva går på knä. Detta saknar helt klart motstycke i historien.

#vibetalar

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=79472

 

Inga kommentarer:

Hur faran försvann lika fort som den kom

  2022 var den ganska ovanliga sjukdomen apkoppor/Monkeypox ett av de stora samtalsämnena eftersom den börjat spridas, i huvudsak via sexuel...