lördag 8 juli 2023

Kristna diskrimeras för att de tillhör fel kyrka

 Bedrövligt att se hur ukrainska säkerhetsstyrkor med våld tar kontroll över Petjerskaklostret i Kiev bara för att de ortodoxa munkarna i klostret anses tillhöra ”fel” kyrka.


Anledningen är att klostret fram till nyligen drivits av en gren av den rysk-ortodoxa kyrkan – den ukrainska ortodoxa kyrkan – som har förklarat sig autonom från den ortodoxa kyrkan i Ryssland och efter invasionen förra året i praktiken helt brutit med det så kallade Moskvapatriarkatet, men den ukrainska regeringen ville skapa en helt egen kyrka och har efter amerikanska påtryckningar samt med stöd från patriarken i Istanbul upprättat Ortodoxa kyrkan i Ukraina. Många församlingar har, mer eller mindre frivilligt, övergivit den Ukrainska ortodoxa kyrkan för att istället ansluta sig till Ortodoxa kyrkan i Ukraina, men alla församlingar har emellertid inte gått med på den nya religiösa ordningen då en del av dem, liksom dess medlemmar, vill tillhöra samma kyrka som funnits i Ukraina i hundratals år.

Efter att den ukrainska regeringen beslutat att Ukrainska ortodoxa kyrkan ska sparkas ut från Petjerskaklostret, till förmån för nybildade Ortodoxa kyrkan i Ukraina, har tumultartade situationer uppstått där poliser med våld släpat iväg kristna med ”fel” kyrkotillhörighet (se video).

Och detta land som står upp för ”frihet och demokrati” välkomnar man med öppna armar in i EU och Nato? Samma land som vi okontrollerat öser miljarder med skattemedel och vapen på enbart för att göda korruptionen och gynna vapenindustrin medan folket lider? Helt otroligt att inte fler reagerar.

#diskriminering

#followthemoney

https://youtu.be/g2oCWwmt2Y8

https://samnytt.se/har-slapas-kristna-ivag-av-ukrainsk-polis-tillhor-fel-kyrka/

Inga kommentarer:

Bläckfisken Wallenberg

 Att trycka pengar ur tomma luften, jag kallar det för penningtvätt